VLAAMSE DRUIVENCROSS

NABESCHOUWING VLAAMSE DRUIVENCROSS

De voortekenen leken niet al te gunstig…op het eerste zicht bleken de weergoden niet geneigd ons sportief te verwennen. Daarenboven lag de datum van de cross (7 december) gevoelig dicht bij het feest van Sinterklaas waardoor een aantal trouwe supporters verstek lieten gaan.

En tóch werd het weer (en voor de zoveelste keer) een echte top-cross.

Tot de laatste meters bleef het gissen naar de namen die het podium zouden bezetten. Tom Meeusen, Klaas Vantornout, Mathieu Van Der Poel en (op amper 10 seconden) Philipp Walsleben vochten het uit voor deze begeerde plek. En, laat ons eerlijk zijn, het werd een podium waar de ‘moeder van alle veldritten’ terecht fier mag op wezen.

Tom (die zeker nog beter verdient), Klaas (de Belgisch kampioen die in het verleden al meermaals bewees Overijse aan te kunnen) en  Mathieu (de nieuwe wereldkampioen) leverden voor de zoveelste keer het bewijs dat wie in Overijse op het podium staat wel degelijk uit het goede hout is gesneden.

De mindere periode van Sven (de Brabantse ‘Kannibaal uit Baal’) mogen we zeker niet beoordelen als het afhaken van een Cyclocross-icoon.

Door alle jaren dat hij (samen met talrijke andere crosskampioenen) ons van positief cyclocross heeft doen genieten verdient hij stellig méér dan het stil verdwijnen uit onze cross. Het hoorbare commentaar daarbij was niet altijd gepast en was soms in schril contrast met het sportieve gebeuren van de atleten.

Foto > Hans Deveuster - www.sportfotos.be
Foto > Hans Deveuster - www.sportfotos.be

DE 'VLAAMSE DRUIVENCROSS' IN SPORZA OP CANVAS