VLAAMSE DRUIVENKOERS

IN DE MEDIA

Björn Leukemans: 'Waarom moet ik me altijd bewijzen voor WK?'

OVERIJSE – Enkele diepe zuchten en twee blikjes frisdrank volstonden voor Björn Leukemans om de zware inspanning van de Druivenkoers door te slikken.

‘Vierde zege op rij en dit was ongetwijfeld de zwaarste’, wist de winnaar. ‘Niet zozeer omdat de warmte haar tol  eiste. Vooral omdat ik de motor van de ontsnapping moest zijn. Nadat mijn ploegmaats voortreffelijk werk geleverd hadden, viel de beslissing vrij snel Te snel vond ik, maar wachten was natuurlijk geen optie meer. Eerst was ik weg met Gaetan Bille maar die kon mijn tempo niet aan. Daarop zag ik Jurgen Van Goolen komen. Die wilde meteen vol aan de bak maar ik kon hem overtuigen om ook op Kenneth Vanbilsen te wachten. Met hem erbij was dat tenminste een ploeg minder om achter ons te koersen. Van Goolen en Vanbilsen hebben gegeven wat ze konden nadat ik hen beloofd had dat ik ze niet uit het wiel zou rijden. Zo zijn we voorop kunnen blijven en heb ik kunnen winnen’.

‘Waarmee bewezen is dat ik klaar ben voor de klassiekers die eraan komen. Eerst Hamburg en Plouay die me het minst liggen omdat die meestal met een spurt eindigen. Daarna de twee Canadese koersen waar ik echt naar uitkijk. Wat de kansen voor het WK betreft kan ik kort zijn. Waarom moet ik me altijd moet bewijzen terwijl ze toch weten dat ik er altijd klaar voor ben? En voor een ploeg voor volgend jaar lig ik niet wakker. Dat is werk voor mijn manager en dat komt wel in orde.’

Marc Van Landeghem

 

Druivenkoers Overijse: natuurlijk Björn Leukemans

OVERIJSE – De Vlaamse Druivenkoers van Overijse kunnen ze vanaf volgend jaar maar beter een andere naam geven. De GP Björn Leukemans is onvermijdelijk want hij won woensdag voor de vierde keer op rij. In de eindspurt was Leukemans sneller dan Jurgen Van Goolen en Kenneth Vanbilsen, de mannen van wie hij tijdens hun lange ontsnapping veel steun gekregen had. De spurt van het peloton voor de vierde plaats werd gewonnen door Jonas Van Genechten voor zijn ploegmakker Kenny Dehaes.

De prelude van het koersverhaal werd geschreven door Jasper De Buyst die er de bergprijs aan overhield, Ronan McLaughlin, Jasper Hamelink en Garrit Broeders. Ze trokken op avontuur vanaf km een en namen tot zes minuten voorsprong. Toen zette Björn Leukemans zijn ploegmaats van Vacansoleil-DCM aan het werk. Het gevolg was dat de vroege vluchters er na honderd km en bij het begin van acht kleine ronden zo goed als aan waren voor de moeite.

Vrij snel viel daarop de beslissing. Nadat hij voordien al enkele keren aan de boom geschud had, gaf Leukemans er op zowat vijftig km van het einde een goede snok aan en slechts Jurgen Van Goolen en Kennth Vanbilsen konden aanpikken. Veel meer dan een minuut voorsprong kregen de drie vluchters nooit bij elkaar. Maar omdat die van Lotto-Belisol er in de achtervolging zo goed als alleen voorstonden en omdat de motor van Leukemans groot genoeg was, was die kloof groot genoeg om voor de bloemen te mogen spurten. 

Marc Van Landeghem
Waarom moet ik me altijd bewijzen voor WK?
Het Laatste Nieuws digitaal > 22 augustus 2013
 
Bjorn Leukemans wint voor de vierde keer op rij Druivenkoers
Het Laatste Nieuws digitaal > 22 augustus 2013
 
Een koers als een andere
Het Nieuwsblad digitaal > 22 augustus 2013
 
Leukemans wint voor de vierde keer op rij
Het Nieuwsblad Regionaal digitaal > 22 augustus 2013
 
Leukemans doet het weer in Overijse
Digitaal > De Redactie > Sporza > 22 augustus 2013
 

'Een koers als een andere'

Bjorn Leukemans ligt niet wakker van record

Het Nieuwsblad digitaal > 21 augustus 2013

 

Vier op een rij voor Leukemans in de Druivenkoers van Overijse?

Het Nieuwsblad digitaal > 20 augustus 2013

 

Vier op een rij voor Leukemans in Druivenkoers?

Het Nieuwsblad digitaal > 20 augusus 2013

 
Vier op een rij voor Leukemans in Druivenkoers Overijse?
De Morgen digitaal > 20 augustus 201